CONTACT

Vitaal Mensenwerk

Mondriaanlaan 7, 3431 GA Nieuwegein (bezoekadres)

Aanmelden kan eenvoudig door te bellen naar 033 25 44 700 of via het aanmeldingsformulier op de website van Vitaal Mensenwerk,
zie aanmelden.

Routebeschrijving

google-maps-icoon
OPENINGSTIJDEN

Telefonisch spreekuur: 8.30 – 9.30 uur en 15.30 tot 16.30 uur

Openingstijden op afspraak.

PRIVACY

Op de website van Vitaal Mensenwerk vindt u informatie over privacywetgeving volgens de AVG.

Om je evenwicht te bewaren, is in beweging zijn essentieel (vrij naar Di Mario).

Vitaal Mensenwerk biedt geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen vanaf 18 jaar. Dat doen wij vanuit een basishouding van respect en met beide benen op de grond. Wij werken vanuit de gedachte dat iedereen prettig wil leven en dat iedereen kwaliteiten en de kracht heeft om zich te ontwikkelen. Huber (2014)* beschrijft gezondheid als ‘het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale, mentale en fysieke uitdagingen van het leven’. Daar sluiten we ons bij aan. Het gaat niet om het creëren van een ideale toestand, dat mag overigens wel een soort richtsnoer zijn. Het gaat om vitaal voelen, lekker functioneren en deelnemen in de maatschappij. Alles staat met elkaar in verband: de mens zelf, de privésituatie en de (werk)omgeving. Het is een dynamisch evenwicht en het verandert continu. Veranderen hoort bij het leven, verandering in jezelf, je privéleven of in je baan. Het is onze expertise mensen grip te geven op deze veranderingen.

Zowel wij als uw verwijzer vinden het belangrijk dat u snel wordt geholpen. Vandaar dat wij ernaar streven dat u binnen 5 werkdagen uw afspraak voor de intake heeft bij een behandelaar. Degene die de intake doet, is in principe ook uw behandelaar. Dat is namelijk een tweede streefnorm die wij hanteren. Zo min mogelijk verschillende personen waar u mee te maken krijgt.
Wachttijden zijn echter niet alleen van ons afhankelijk. Wanneer u specifieke wensen/eisen heeft omtrent dag(deel) en tijd kan de wachttijd afwijken van bovenstaande.

 * Huber, M.A.S. (2014). Towards a new, dynamic concept of Health. Its operationalisation and use in public health and healthcare, and in evaluating health effects of food. Maastricht: Universiteit van Maastricht. Proefschrift.

TEAM
null

Bram van de Boom

Bram van de Boom

Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, Specialistische GGZ

 

Psychiater.

null

Floor Schulpen

Floor Schulpen

Psychologisch onderzoek, generalistische basis GGZ

 

Mijn bacheloropleiding Psychologie rondde ik af in 2014, waarna ik in augustus 2016 de masteropleiding Klinische- en Gezondheidspsychologie behaalde. Tijdens mijn studie deed ik enige ervaring op bij een opnamekliniek voor mensen met een psychiatrische achtergrond en was ik tevens werkzaam bij Vitaal Mensenwerk.

Vanaf juli 2017 verricht ik psychologisch onderzoek bij Vitaal Mensenwerk in Nijkerk en Nieuwegein. Zo kijk ik bijvoorbeeld naar het klachtenpatroon, de intelligentie en persoonlijkheid en onderzoek ik specifieke diagnostische vragen. Ik vind het mooi dat de resultaten van een onderzoek verhelderend kunnen werken. Ze kunnen mensen duidelijkheid, nieuwe inzichten en handvaten bieden.

null

 Nicole van der Klei

Nicole van der Klei

Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, Oplossingsgerichte therapie, EMDR, Relatietherapie, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ

 

Ik ben aan mijn opleidingen en dit werk begonnen vanuit een nieuwsgierigheid en enthousiasme naar de mens en hoe die psychisch in elkaar zit, met uiteindelijk als doel om daar waar het vastzit weer beweging te kunnen brengen zodat het leven op een meer prettige en bevredigende manier geleefd kan worden.

Na mijn universitaire opleiding tot psychologe volgde de opleiding tot GZ-psycholoog, (cognitief) gedragstherapeut, integratieve psychotherapeut en EMDR therapeut (European practitioner) met ook cursussen op het gebied van de schemagerichte therapie, mindfullnes en diagnostiek.

Na in de afgelopen 23 jaren gewerkt te hebben op opnameafdelingen, deeltijdbehandelingen en poliklinieken ben ik vanaf 1 juni 2017 in dienst van Vitaal mensenwerk en werkzaam bij een gezondheidscentrum in Nieuwegein en Nijkerk.

null

Rinske van Dieren 

Rinske van Dieren

Cognitieve gedragstherapie, generalistische basis GGZ

 

Tijdens en na mij mijn studie Klinische en Gezondheidspsychologie heb ik veel ervaring opgedaan binnen de medische psychologie; eerst in het ziekenhuis en later binnen een gezondheidscentrum waar ik nauw met huisartsen samenwerkte en laagdrempelige psychologische ondersteuning bood. In gesprekken vind ik openheid en vertrouwen erg belangrijk, omdat ik dit als essentieel beschouw voor het samen effectief aanpakken van de problematiek zonder de moeilijkheden op dat pad uit de weg te gaan. In mijn werk gebruik ik technieken uit de, Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy en mindfulness. Een combinatie van ruimte voor dat wat er is met directheid en een actieve aanpak.

null

 Sietske van Bakel

Sietske Van Bakel

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Vitaal Mensenwerk, eerst als stagiaire Klinische Psychologie, inmiddels ben ik sinds januari 2018 werkzaam als basispsycholoog.
Met veel plezier zie ik dagelijks cliënten voor uiteenlopende psychologische onderzoeken en bied ik ondersteuning bij behandelingen.

Ik zie verschillende cliënten in het kader van psychologisch onderzoek naar o.a. intelligentie, autisme, ADHD en persoonlijkheid. Tijdens het onderzoek probeer ik zoveel mogelijk informatie over iemand te verzamelen in een korte tijd. Vervolgens begint het puzzelen en in kaart brengen van de klachten, maar ook zeker de krachten van de cliënt. Ik vind het belangrijk om na dit puzzelen op een transparante en open manier met de cliënt in gesprek te gaan. De ervaring leert dat zo’n teruggave gesprek verhelderend kan werken en houvast biedt voor de behandeling. Ik vind het belangrijk dat de cliënt zich gehoord voelt en de ruimte heeft om openlijk in gesprek te kunnen gaan.

null

 Simone Andringa

Simone Andringa

Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ, eHealth, Positieve psychologie

 

Sinds 2017 ben ik werkzaam voor Vitaal Mensenwerk als GZ-psycholoog. Ik kom in mijn werkzaamheden veel in aanraking met angstklachten, somberheidklachten, trauma gerelateerde klachten, klachten van overspannenheid en mensen die moeilijkheden ervaren in de relatie met anderen. Ik ben optimistisch ingesteld en ik vind het belangrijk om naast het bespreken van klachten ook te kijken waar jouw sterke kanten liggen, je handvatten te bieden om klachten te verminderen zodat je weer stappen in de gewenste richting kunt maken. Daarbij maak ik vooral gebruik van cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

Nadat ik de masteropleiding klinische psychologie in 2010 afrondde, startte ik in 2014 de postmasteropleiding tot Gezondheidszorg psycholoog, welke ik in 2016 afgerond heb. In de afgelopen jaren werkte ik met veel plezier op diverse afdelingen, met steeds heel uiteenlopende problematiek, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan en de theorie goed aan de praktijk leerde verbinden.

null

Sjaak Weel

Sjaak Weel

Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, EMDR, Relatietherapie, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ, eHealth, Positieve psychologie

 

Als ik mijzelf typeer dan zeg ik altijd dat ik een tweede kanser ben. Op mijn 16de ben ik gaan werken als baggeraar en later als heier in de bouw. Op mijn 22ste heb ik het roer omgegooid, en ben ik psychologie gaan studeren, richting Psychonomie en Arbeid & Organisatie. Tijdens en na mijn studie heb ik verschillende functies gehad in het bedrijfsleven.

In 1998 besloot ik wederom dat het anders moest en ben ik voor mezelf begonnen als ZZP’er met werkzaamheden binnen het domein Arbeid & Organisatie. In 2001 wilde ik het bedrijf laten groeien en zijn er medewerkers bijgekomen. In 2005 is het roer weer omgegooid, en heb ik mezelf bijgeschoold in klinische psychologie en cognitieve gedragstherapie. Dit resulteerde in 2010 in de logoverklaring, het paspoort voor de GZ-opleiding. Begin 2013 heb ik deze tweejarige opleiding afgerond. En ja, daarnaast heb ik ook een gezin met kinderen waar ik veel van hou en ben ik veel thuis. Ik ben analytisch, vrolijk, energiek, hou van verandering, geloof dat alles mogelijk is en in contact vind ik humor ook belangrijk.